Voorkom te hoge afdrachten met de controle Whk!

23 juli 2022

Salarisadministratie saai? Niet volgens VCSW!

Ondernemers kunnen hun salarisadministratie uitbesteden aan VCSW, zodat zij zich kunnen richten op waar ze goed in zijn: ondernemen. Door breed naar de salarisadministratie te kijken en bijvoorbeeld ook de branches, pensioenregelingen en cao’s te bestuderen, gaat VCSW meerdere stappen verder dan concurrenten.

Sinds 2015 biedt VCSW ondernemers aan de salarisadministratie voor hen te verzorgen. VCSW begon als organisatie die te veel betaalde premies terugvordert van de Belastingdienst, maar ontwikkelt zich tot brede financiële dienstverlener.

Dan mag een dienst als salarisadministratie niet ontbreken. “Wat voor VCSW centraal staat, is dat we de klant echt willen helpen en zo breed mogelijk willen adviseren. Je kunt heel eendimensionaal naar salarisadministratie kijken, maar wij willen van A tot Z de klant volledig ontzorgen. Dat klinkt misschien als een modewoord, maar het betekent gewoon dat de klant geen omkijken meer heeft naar de salarisadministratie.” Een ondernemer – zoals een bakker, visboer, kapper, groenteboer of slager – wil vooral ondernemen. De administratieve zaken behoren niet tot zijn kerntaken. Een van deze administratieve taken is de salarisadministratie.

“Het zijn geen onderwerpen waar de gemiddelde ondernemer warm voor loopt. Maar VCSW wel!”

Hoe werkt het?

“Als een organisatie haar salarisadministratie aan VCSW uitbesteedt, wordt die overgezet naar ons systeem. In de eerste fase gaan we schaduwdraaien: de twee systemen draaien naast elkaar. In deze fase kijken we waar we tegenaan lopen. Met auto’s van de zaak en pensioenpremies gaat er bijvoorbeeld nog wel eens iets niet helemaal vlekkeloos. Dat soort foutjes halen wij uit het systeem. Zodra het systeem perfect draait, gaan we echt van start.”

“Kort gezegd komt het erop neer dat wij ervoor zorgen dat het systeem altijd voldoet aan de laatste wet- en regelgeving en de cao van de branche. De klant heeft daar geen omkijken meer naar. Hij logt in op het systeem en kan erop vertrouwen dat alles klopt. Dit betekent een zorg minder voor de ondernemer.”

“Een salarissysteem moet altijd 100% up-to-date zijn”

Bij de meesten ondernemers staat de salarisadministratie misschien niet in de top-10 van meest sexy gespreksonderwerpen. “Wij verdiepen ons echt in de problematiek van de klant. In welke bedrijfstak zit hij of zij, en wat speelt daar? Meldt een nieuwe klant zich, dan gaan wij studeren. Wat zijn de spelregels, wat gebeurt er bij ziekte of ontslag, welke overwerkregeling is van toepassing? We maken dus eerst een goede analyse, dan weet je waar je over praat. Het is maatwerk.” Dat is een belangrijk voordeel vindt VCSW, “want een salarissysteem moet altijd 100% up-to-date zijn.

Een voorbeeld: in een cao van een bedrijfstak wordt een loonsverhoging afgesproken. Dat passen wij aan in het systeem. Een ander voorbeeld is het wettelijk minimumloon, dat verandert twee keer per jaar. Omdat we alles goed bijhouden, klopt alles administratief en is er geen gedoe achteraf.”

Communiceren met klanten is heel belangrijk. Niet alleen de inhoud, maar ook de timing. “Wij informeren onze klanten tijdig over wijzigingen die eraan komen in de wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe Pensioenstelsel dat in 2023 van kracht wordt. Maar ook aan sociale verzekeringen, certificering, payrolling, werkkostenregelingen, pensioenaansluiting, Ziektewetuitkeringen, fiscale haken en ogen…

Het zijn geen onderwerpen waar de gemiddelde ondernemer warm voor loopt. Maar wij wel!” “Brutoloon, aangiften, jaaropgaven en pensioenaangiften, alles halen we zo uit het systeem. Het is zo opgezet en wordt goed onderhouden dat het zijn werk doet.”

Kosten uitbesteden salarisadministratie

“Gemiddeld betalen klanten rond de 10 euro per loonstrook per maand. Het bedrag is afhankelijk van hoe we de gegevens krijgen aangeleverd. Draagt de klant de spreekwoordelijke schoenendoos met papieren over, dan is het meer werk voor ons en dus wat duurder. Andersom werkt dat ook zo. De vraag moet echter vooral gaan over de meerwaarde voor de klant. Als wij de ondernemer weer laten ondernemen is onze missie geslaagd!”

Doelgroep

VCSW richt zich vooral op het klein- en middenbedrijf, tot 250 loonstroken. Immers, grote bedrijven hebben vaak een eigen HR-professional of zelfs een gespecialiseerde salarisadministrateur. De doelgroep wordt gevormd door de ondernemers die daar (nog) te klein voor zijn. “Onze klanten zijn tevreden over deze dienst en willen vaak meer weten over de andere diensten die VCSW aanbiedt. Door de koppeling van het salarissysteem met onze tool VCSW Digitaal herkent VCSW direct alle besparingsmogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van teveel betaalde premies en andere issues op het gebied van sociale wetgeving, zoals loonkostenvoordelen, sociale verzekeringen en eigenrisicodragerschap.”

Jouw salarisadministratie uitbesteden?

Jouw salarisadministratie uit handen geven? Wij doen dit maar al te graag voor je! Wil je eens samen sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan gemakkelijk contact met ons op via onderstaand formulier.

Wil je liever telefonisch contact opnemen? Dit kan via 070 – 20 45 012.

“De ondernemer kan erop vertrouwen dat alles klopt. Een zorg minder voor hem of haar!”

Wij vertellen je meer in onze Blogs

De wet- en regelgeving binnen de sociale zekerheid staat nooit stil.

SROI
Commentaar Miljoenennota 2024
september 20, 2023

Miljoenennota 2024

de goudse verzekering
Leigh Doorman - van der Poorten
augustus 7, 2023

De Goudse Verzekeringen en VCSW zetten een digitale stap voorwaarts

Persbericht
banenafspraak
Daniëlle de Leeuw
mei 2, 2023

Doelgroep Banenafspraak en Scholingsbelemmerden

Loonkostenvoordeel (LKV)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!