Voorkom te hoge afdrachten met de controle Whk!

Scholingssubsidies

Kunnen wij voor je aan de slag? Onze scholingsexperts nemen het hele administratieve proces voor je uit handen. We helpen je bij het in kaart brengen van de volledige doelgroep, het opzetten van een efficiënte administratie en het verzorgen van de administratieve ondersteuning en subsidieaanvragen.

Subsidieregeling praktijkleren (SPL)

De subsidieregeling Praktijkleren is een initiatief van de Rijksoverheid om bedrijven aan te moedigen leer- en werkervaringsplaatsen te creëren. Bedrijven die praktijk- of werkleerplaatsen aanbieden aan leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso), het praktijkonderwijs (pro), de entreeopleiding in het voortgezet beroepsonderwijs (vmbo-bb) of mbo-studenten die de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgen, komen in aanmerking voor deze subsidie.

De aanvraagperiode gaat begin juni open en sluit halverwege september. De dienstverlening van VCSW is flexibel in te zetten, maar wij kunnen ondersteunen om de administratie rondom de studenten (achterhalen, archiveren en opvolgen van de benodigde documentatie) compleet te maken en daarmee succesvol de subsidie aan te vragen (maximaal EUR 2.700 per praktijk- of werkplaats per schooljaar).

Stagefonds Zorg

Ten aanzien van het Stagefonds Zorg kunnen zorgaanbieders mbo- en hbo-studenten meer stageplaatsen aanbieden en de stagebegeleiding verbeteren. Voor Stagefonds Zorg wordt medio augustus een brief ontvangen en kan de controle gestart worden ter onderbouwing. VCSW controleert en vult waar mogelijk de aanvraag aan.

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we vaak extra leerlingen identificeren die anders onopgemerkt zouden blijven. De subsidie is maximaal EUR 3.918 per stageplaats per schooljaar.

Wil jij er zeker van zijn dat je geen subsidie onbenut laat, of heb je vragen over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op met onze consultant Jeffrey van der Molen, dit kan via vandermolen@vcsw.nl 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Voorkom misgelopen premie

Onze specialisten staan klaar om je verder te helpen!