Voorkom te hoge afdrachten met de controle Whk!

30 december 2022

Recap 2022: VCSW in 1 jaar

2022 is op zijn eind, een jaar dat wederom vliegensvlug voorbij is gegaan. December was altijd al de drukste maand van het jaar. Een maand van afronden, verjaringen ‘tegengaan’, terugkijken, feestdagen, maar ook een maand van vooruitkijken naar wat het nieuwe jaar ons op zakelijk en privé gaat brengen. Over 2022 kan ik zeggen dat het een jaar is geweest met vele uitersten, waar we zoals altijd veel lessen uit kunnen trekken. Het is een jaar waar we meer dan trots op zijn.

Bijna 12 jaar geleden startte VCSW als organisatie. Het doel: de loonlasten van de werkgever zo laag mogelijk houden en besparingen realiseren. Inmiddels zijn we ruim 11 jaar verder en doen we veel meer dan dat. We zijn een instituut dat de werkgever helpt, assisteert en de complexiteit van de sociale zekerheid inzichtelijk maakt. Maar we doen meer dan dat: we zijn ook een innovatieve partij die door digitale oplossingen organisaties helpt en processen makkelijker maakt. En vergeet niet; nog steeds besparingen voor onze klanten realiseert. Met dit in ons achterhoofd gaan wij elke dag grondig te werk en behalen wij het maximale resultaat.

Zo ging VCSW dit jaar officieel de grens over. Wij openden een kantoor in België, en namen onze eerste Belgische medewerker aan. We zijn in gesprek met Belgische ondernemers, we leren steeds meer over de Belgische sociale zekerheid en hoe we dit in kunnen zetten om niet alleen in Nederland ondernemers te helpen, maar ook in het buitenland. Maar niet alleen dat schetst 2022. Met het team in Nederland hebben we dit jaar bergen verzet. De ervaring die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan, gebruiken wij voor de basis voor de organisatie in België, voor het herstructureren van onze diensten, voor de inzichten voor onze partners en klanten en om nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

We namen dit jaar 16(!) nieuwe collega’s aan. Die stuk voor stuk met hun eigen specialisme VCSW nóg beter maken. Die ervoor zorgen dat we scherper worden, en ons op een andere manier laten kijken naar hoe processen zijn ingericht en hoe dit beter kan. Er zijn collega’s vertrokken die langere tijd van waarde zijn geweest en die we dankbaar zijn voor de inzet in de afgelopen jaren. Er ontstaat een nieuwe dynamiek bij groeiende organisaties, wat soms lastig kan zijn. De directie van VCSW is opnieuw gevormd met de komst van onze CCO Bas van der Tuyn, die zijn team laat zien hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen met uitdagingen en het vieren van successen. Maar het waren niet alleen successen die we vierden. We stonden stil bij collega’s die al langere tijd voor ons werkten.  Zo vierden we dat Rob van Min inmiddels 10(!) jaar in dienst was bij VCSW met een feestje, en combineerden dit met het afscheid van mijn ouders die toch echt officieel met pensioen zijn, maar op de achtergrond altijd blijven meedraaien met VCSW.

Vorig jaar had ik het over groeipijn wanneer een organisatie groeit. Zijn die groeipijnen nu weg? Nee, en dat is niet erg. Het vraagt om een nieuwe fase van de organisatie en de mensen in de organisatie. We moeten ons blijven verbeteren en verzamelen collega’s om ons heen die altijd handelen in het belang van VCSW, en te allen tijde hun best doen om het beste voor elkaar te krijgen voor onze klanten, mede-collega’s en zichzelf. Daar hebben we in 2022 zeker een volgende stap in de goede richting gezet. We zijn tenslotte de beste en willen dat blijven.

Ook kregen we dit jaar een nieuwe website, zetten we dit prachtige team eens een keer écht goed op de foto en kunnen nu onze externe profilering neerzetten met een website die uitstraalt wie we zijn en waar wij voor staan.

We werkten hard, hebben onze samenwerking met De Goudse nog beter gemaakt en geoptimaliseerd, hebben nieuwe samenwerkingen opgezet, werkten keihard aan nieuwe producten, maar hadden ook plezier met elkaar en in het werk. Volgend jaar heeft VCSW drie locaties waaruit wordt gewerkt. We hebben ons kantoor in Den Haag, een kantoor in Gouda en in Antwerpen. Ons team staat dus voor jullie klaar, waar dan ook!

Een succesvol jaar bouw je samen, daarom willen wij onze partners, klanten en andere relaties bedanken voor dit jaar. Vanuit alle collega’s van VCSW wensen wij iedereen een fijne jaarwisselingen en zien wij elkaar graag in 2023.

Happy new year!

Dennis Verduin

 

Wij vertellen je meer in onze Blogs

De wet- en regelgeving binnen de sociale zekerheid staat nooit stil.

SROI
Commentaar Miljoenennota 2024
september 20, 2023

Miljoenennota 2024

de goudse verzekering
Leigh Doorman - van der Poorten
augustus 7, 2023

De Goudse Verzekeringen en VCSW zetten een digitale stap voorwaarts

Persbericht
banenafspraak
Daniëlle de Leeuw
mei 2, 2023

Doelgroep Banenafspraak en Scholingsbelemmerden

Loonkostenvoordeel (LKV)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!