Voorkom te hoge afdrachten met de controle Whk!

1 februari 2023

Samenwerking VCSW en Grant Thornton

VCSW en Grant Thornton werken sinds de zomer van 2022 samen op het gebied van de sociale wet- en regelgeving. De twee kantoren richten zich gezamenlijk op geïntegreerd advies ten aanzien van Loonbelasting. Met in het bijzonder een focus op de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) en de Werkkostenregeling (WKR).

Waar VCSW gespecialiseerd is in de controle van de Whk-beschikking is Grant Thornton gespecialiseerd in het controleren en inzichtelijk maken van de WKR. Om klanten een zo volledig mogelijke dienstverlening aan te bieden, hebben de partijen daarom besloten om de handen ineen te slaan.

Wat is de WKR?

Via de WKR kun je als werkgever onbelaste vergoedingen (denk aan telefoonabonnement, kerstpakketten en reiskostenvergoeding) aan jouw werknemers geven. Onder de WKR  mag je maximaal 3 procent voor de eerste 400.000 euro (2023) van het totale fiscale loon plus 1,18 procent van de resterende loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen.

Naast vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen binnen de vrije ruimte kun je andere zaken onbelast vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen die gericht zijn vrijgesteld of waarvan de waarde op nihil is gesteld (‘nihilwaardering’). Het is een complexe materie waardoor er met grote regelmaat fouten worden gemaakt in het toepassen van de WKR. Dit kan je als bedrijf veel geld kosten!

Wil je er als organisatie zeker van zijn dat je het WKR optimaal benut? Grant Thornton kan dit inzichtelijk maken met hun WKR-checker. Wil je graag meer weten over de WKR? Download dan gratis de Whitepaper Werkkostenregeling (WKR) van Grant Thornton.

Over Grant Thornton

Grant Thornton in Nederland is lid van Grant Thornton International Ltd (GTIL), één van ’s werelds grootste netwerken (#6) van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties met 62.000 professionals in 135 landen. Vanuit acht Nederlandse vestigingen ondersteunen meer dan 600 professionals onze klanten in het middenbedrijf en mid corporate met raad en daad op het gebied van accountancy, belastingen en (financiële) adviesvraagstukken in het bereiken van hun potentieel.

Over VCSW

Door middel van innovatieve oplossingen en digitalisering maakt VCSW het leven van de werkgever makkelijker. VCSW zet zich elke dag in om haar klanten meer inzicht te geven in de voordelen en de mogelijkheden van de sociale wet-en regelgeving. Bij fusies en overnames, arbeidsongeschiktheid, loonkostenvoordelen en stimuleringsregelingen zien organisaties vaak fiscale voordelen en mogelijkheden over het hoofd. VCSW biedt met haar diensten en het platform VCSW Digitaal continu inzicht in wat er binnen organisaties speelt op het gebied van de sociale wet- en regelgeving. VCSW ondersteunt, analyseert, controleert en geeft inzicht in heden, verleden en toekomst.

Wilt u meer informatie over de samenwerking? Neem dan gerust contact op!

Wij vertellen je meer in onze Blogs

De wet- en regelgeving binnen de sociale zekerheid staat nooit stil.

SROI
Commentaar Miljoenennota 2024
september 20, 2023

Miljoenennota 2024

de goudse verzekering
Leigh Doorman - van der Poorten
augustus 7, 2023

De Goudse Verzekeringen en VCSW zetten een digitale stap voorwaarts

Persbericht
banenafspraak
Daniëlle de Leeuw
mei 2, 2023

Doelgroep Banenafspraak en Scholingsbelemmerden

Loonkostenvoordeel (LKV)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!