Voorkom te hoge afdrachten met de controle Whk!

Uitkeringsadministratie ERD ZW

Past het eigenrisicodragerschap bij jouw organisatie?

Wanneer je als werkgever Eigenrisicodrager voor de Ziektewet (ERD ZW) bent, dan heb je diverse verplichtingen. Je neemt de rol van het UWV voor de uitvoering van de Ziektewet grotendeels over. Heeft jouw ex-werknemer recht op een Ziektewetuitkering, dan ben je verantwoordelijk voor de juiste vaststelling van de hoogte en uitbetaling van deze uitkering. Daarnaast moet je als werkgever de ex-werknemer begeleiden in de re-integratie. VCSW kan jou helpen bij het voldoen aan deze verplichtingen, zowel inhoudelijk doormiddel van casemanagement als administratief door o.a. het voeren van de uitkeringsadministratie.

Administratieve kant ERD ZW

Door het uitbesteden van de administratieve kant van het ERD ZW aan VCSW, neemt VCSW diverse taken over:

  • Wij bepalen het recht, de duur en de hoogte van de uitkering;
  • Wij bekijken of de Ziektewetuitkering aan jou als werkgever dient te worden toegerekend.
  • Wij voeren de uitkeringsadministratie, verstrekken maandelijks uitkeringsspecificaties aan ex-werknemers, verzorgen de loonaangiften, en leveren periodiek een betaalbatch waarmee je gemakkelijk de juiste uitkeringsbedragen kunt uitbetalen. Daarnaast indexeren wij de daglonen en verrekenen eventuele inkomsten.
  • In bepaalde gevallen is het verplicht om een beschikking bij het UWV op te vragen. Ook deze taak neemt VCSW over.

Casemanagement ERD ZW

Naast het betalen van de Ziektewetuitkering ben je als werkgever ook verantwoordelijk voor de juiste begeleiding van jouw zieke ex-werknemer. Je bent verplicht jouw zieke ex-werknemer medisch te laten beoordelen, begeleiden in de re-integratie en passende interventies inzetten ter bevordering van herstel of succesvolle re-integratie. VCSW helpt je doormiddel van professioneel casemanagement.

De voordelen van uitbesteden

  • VCSW is specialist op het gebied van sociale zekerheid. Wij bieden professioneel casemanagement en uitvoering van de uitkeringsadministratie.
  • Wij ondersteunen met alle vragen, zodat jij je kunt concentreren op jouw core-business.
  • Voorkomt sancties van het UWV, houdt grip op de Ziektewet-lasten en voert een compliant uitkeringsadministratie.

Twijfel je om ERD ZW te worden? Wij kunnen je ondersteunen in het maken van deze keuze. Ook kunnen wij helpen in de uitvoer van het Eigenrisicodragerschap. Wij nemen het werk en de zorgen uit handen. Dit scheelt jou als werkgever zijnde veel werk, maar je profiteert wel van de voordelen van het eigenrisicodragerschap, en dat wil iedereen, toch? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om eens te sparren over de mogelijkheden!

Een opmerking of klacht?

Heb je een klacht over VCSW (of onze partners) of bezwaar tegen de manier waarop wij met jouw uitkering of dossier omgaan? Dat vinden wij natuurlijk erg vervelend. Als het enigszins kan, lossen we het probleem dan ook graag samen met je op. Onze klachtenprocedure kun je hier nalezen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Past het eigenrisicodragerschap bij jouw organisatie?

We beantwoorden graag je vragen!