Uitvoeren loonkostenvoordeel
Profiteert jouw organisatie optimaal van het Loonkostenvoordeel (LKV)? Het LKV kan namelijk oplopen tot wel €18.000 per werknemer. Naast het LKV zorgen wij ook direct voor een goede no-riskpolisadministratie en geven wij inzicht in Social Return. Hoe werkt het? We vertellen je graag meer!



Eén digitale oplossing voor het LKV, no-riskpolissen en Social Return
VCSW maakt het werkgevers makkelijk om het Loonkostenvoordeel (LKV), de no-riskpolisadministratie en inventarisaties met betrekking tot Social Return (SROI/PSO/CSRD) goed uit te voeren. Met ons platform VCSW Digitaal maken wij inzichtelijk welke werknemers in aanmerking komen voor het LKV of vallen binnen één van de doelgroepen voor Social Return.
In veruit de meeste gevallen kunnen wij werken met een salarispakketkoppeling. Nadat de koppeling tot stand is gebracht, loopt het proces geheel automatisch en heeft de werkgever er geen omkijken meer naar. Werkgevers krijgen toegang tot ons state of the art platform VCSW Digitaal waar zij alle dossiers, voortgang en resultaten kunnen inzien.
Loonkostenvoordeel (LKV)
Het LKV is een fiscale regeling die in het leven is geroepen om werkgevers extra te stimuleren om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Er zijn in totaal vier verschillende doelgroepen. Heb je een werknemer in dienst uit een van deze doelgroepen? Dan is er mogelijk recht op het LKV. Er zijn vier doelgroepen: Oudere werknemers die vanuit een uitkeringssituatie in dienst treden, arbeidsgehandicapte werknemers, werknemers die vallen onder de doelgroep banenafspraak of werknemers met een arbeidsbeperking die onder de Participatiewet vallen en herplaatste arbeidsgehandicapte werknemers.
Het LKV Ouderen (56+) wordt vanaf 2025 afgebouwd en zal per 1 januari 2026 volledig verdwijnen. Dit betekent dat werkgevers vanaf 1 januari 2025 niet langer aanspraak kunnen maken op het volledige LKV-bedrag per werknemer.
Om te profiteren van het Loonkostenvoordeel moet je een verzoek indienen bij de Belastingdienst. Dit doe je via de aangifte loonbelasting, je geeft dan per werknemer aan of je gebruikt maakt van een loonkostenvoordeel. Daarnaast moet er binnen 3 maanden na indiensttreding een doelgroepverklaring opgevraagd zijn bij het UWV. Of, in geval van het herplaatsen van een werknemer met de arbeidsgehandicaptenstatus, binnen 3 maanden na het herplaatsen. De werknemer kan de werkgever (of VCSW) ook machtigen de doelgroepverklaring op te vragen.

Dagelijks inzicht
VCSW brengt het LKV automatisch in beeld en zorgt ervoor dat werkgevers optimaal profiteren van de sociale zekerheid. Nieuwe medewerkers worden automatisch gecontroleerd en ontvangen indien nodig een aanvullende vragenlijst. Door middel van enkele vragen achterhaalt VCSW of er recht is op het LKV. Is er recht op het LKV? Dan vragen wij de werknemer om digitaal een machtiging te tekenen en verzorgen wij de benodigde onderbouwing.
Profiteer optimaal van het Loonkostenvoordeel (LKV)
Heb jij als werkgever oudere werknemers of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor het Loonkostenvoordeel (LKV). Meer weten? Download het artikel via onderstaande knop!