Veelgestelde vragen VCSW Datahub

Welkom bij de VCSW Datahub. Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de onboarding van de VCSW Datahub. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen onboarding VCSW Datahub

We hebben een handleiding beschikbaar om Nmbrs in te stellen om vloeiend met de Datahub te werken. Je kunt de handleiding hier downloaden.

Je kunt telefonisch contact met ons opnemen op 070 20 45 092 of per e-mail op support@vcsw.nl.
Ja, we creëren veilig een verbinding tussen de salarisadministratie en de partner waarmee je verbinding maakt, altijd met behulp van de hoogste beveiligingsmaatregelen.
Dit kan meerdere redenen hebben. Ons eerste advies is om te controleren of je bent ingelogd met het juiste account met de juiste rechten. Zie hiervoor de handleiding per salarispakket.  Als dit niet werkt, neem dan contact op met onze support afdeling.
Neem dan contact op met je salarisadministrateur/accountant. Zij kunnen een account voor je aanmaken of het onboardingproces voor je doorlopen.

Op dit moment ondersteunen we AFAS Online, Exact Online, Loket.nl en Visma Nmbrs.

We voegen continu meer pakketten toe aan de Datahub. Laat het ons weten wanneer er andere pakketten zijn, die je in de toekomst graag wilt toevoegen. 

We laden gemeenschappelijke gegevens uit alle salarispakketten. Een volledige lijst is op aanvraag verkrijgbaar.

Over het algemeen laden we gegevens over de volgende onderwerpen:

  • bedrijfsentiteiten, waaronder naam, adres, KvK- en btw-identificatiegegevens, contactgegevens, website en adressen.

  • medewerkers, waaronder naam, BSN, geboortedata, nationaliteit, geslacht, contactgegevens en adressen.

  • inkomensrelaties, waaronder begin- en einddatum, beëindigingen, relatie (fiscaal) type

  • periodegegevens, waaronder jaar, periode, frequentie, LKV doelgroepinformatie, contract- en effectieve uren, voorwaarden, deeltijdpercentage, premies en salarisinformatie

Als je toegang hebt tot meerdere klanten – bijvoorbeeld als accountant – zie je elke entiteit waartoe je toegang hebt.

Zorg ervoor dat je alle entiteiten selecteert die behoren tot de klant. Hoewel we toegang hebben tot gegevens over alle entiteiten, lezen we alleen de entiteiten die jij selecteert.

Zorg er in het algemeen voor dat je over de juiste toegangsrechten en machtigingen beschikt in het salarispakket. Vereiste machtigingen worden waar van toepassing vermeld in de documentatie.

Mogelijk moet je je afmelden en de onboarding opnieuw proberen met een ander account.

Specifiek voor Nmbrs-accounts:

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Nmbrs, dan  Nmbrs gebruikt, ben je in een bug in de workflow tegengekomen. Deze bug is gemeld aan Nmbrs, maar ze hebben tot nu toe geen oplossing kunnen bieden.

Je kunt deze bug omzeilen door terug te gaan naar de uitnodigings-e-mail en het onboarding-proces opnieuw te starten met behulp van een privébrowservenster.

Dit voorkomt dat Nmbrs toegang krijgt tot cookies op jouw computer tijdens het onboarden en vermijdt de 403-bug.

We beginnen met het laden van gegevens onmiddellijk nadat de onboarding is voltooid. Voor de eerste synchronisatie kan dit iets langer duren omdat we veel gegevens moeten laden. Daarna laden we elke nacht nieuwe data in.

Houd er rekening mee dat de toepassing die wordt gebruikt extra vertraging kan veroorzaken voordat ze de nieuwe gegevens uit de Datahub halen.

Je ziet uiterlijk na een paar dagen gegevens in het systeem. Neem contact op met support@vcsw.nl als er nog meer vragen zijn en we helpen je graag verder.

Welke rechten je nodig hebt om de Datahub-verbinding op te zetten, hangt af van het salarispakket dat je gebruikt:

Nmbrs

Raadpleeg de installatiehandleiding van Nmbrs op datahub.vcsw.nl/guides/Onboarding-NMBRS.pdf.

Loket

Vereiste machtigingen zijn opgenomen in de instructies terwijl u door de onboarding vordert.

Andere salarispakketten

Er zijn geen extra machtigingen vereist. Zoals voor alle pakketten, heb je een account nodig met toegang tot het salarispakket om de aansluiting goed te keuren.

VCSW is een Nederlandse organisatie die de Datahub exploiteert. Naast de Datahub zijn wij specialist in de sociale wet-en regelgeving.

Optimaal benutten van alle mogelijkheden binnen de sociale wet- en regelgeving, en zoveel mogelijk besparen? Daar gaat het om bij VCSW. Door onze klanten mee te nemen binnen de complexe wereld van de sociale wet- en regelgeving en besparingen te realiseren, zorgen wij ervoor dat werkgevers nooit teveel aan premies moeten afdragen. Lees meer over VCSW op www.vcsw.nl