Voorkom te hoge afdrachten met de controle Whk!

30 maart 2021

De Goudse Verzekeringen neemt 30%-belang in VCSW

Den Haag, 30 maart 2021 – De Goudse Verzekeringen heeft een strategisch belang van 30% verworven in VCSW, specialist en partner op het gebied van sociale wet- en regelgeving. Dat zijn beide partijen onlangs overeengekomen. Het bedrag dat voor dit belang is betaald, wordt niet bekendgemaakt. Oprichter Dennis Verduin blijft aan VCSW verbonden als CEO. Het is zijn ambitie om in de komende jaren verdere groei te realiseren door de synergie tussen de bedrijven optimaal te benutten. VCSW behoudt haar eigen identiteit en autonomie.

“Voor De Goudse Verzekeringen is de participatie een mooie uitbreiding van onze dienstverlening”, licht bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester toe. “Wij hebben al jaren een sterke positie op de markt voor inkomensverzekeringen. Deze participatie past bij onze strategische keuze om naast verzekeringen ook meer dienstverlening te bieden. De diensten van VCSW zijn een waardevolle aanvulling op ons aanbod van dienstverlening op het gebied van verzuimpreventie en re-integratie.”

Marcel Moons, bestuurslid Verzekeringen en Operations vult aan: “Wij zijn ervan overtuigd dat onze klanten kunnen profiteren van de dienstverlening en expertise van VCSW. Als intermediairverzekeraar versterken wij met deze dienstverlening ook de rol van de risicoadviseur op de inkomensmarkt. Ik zie veel kansen voor adviseurs om zich op deze markt steeds meer als bredere HR-adviseur te profileren en zo de band met de klant te verstevigen.”

Ook VCSW-oprichter Dennis Verduin is overtuigd van de aanzienlijke synergiemogelijkheden. “VCSW is volop in de groei. Met deze strategische samenwerking krijgt die groei een extra boost en kunnen we onze marktpositie verder versterken. De Goudse Verzekeringen beschikt bijvoorbeeld over een groot bestand van klanten bij wie VCSW kan worden geïntroduceerd. Daarnaast heeft De Goudse een lange historie en is het bedrijf succesvol gediversifieerd.”

Realtime inzicht in besparingsmogelijkheden

VCSW, opgericht in 2011, levert met haar diensten op een continue basis inzichten in wat er binnen organisaties speelt op het gebied van de sociale wet- en regelgeving. Met het platform VCSW Digitaal zijn data van klanten realtime beschikbaar en kan VCSW voor zowel grote organisaties als mkb-markten inzichtelijk maken waar besparingen kunnen worden gerealiseerd.

“De sociale wet- en regelgeving is een grijs gebied waar veel gebeurt en waar meer achter zit dan organisaties zich realiseren”, zegt Verduin. “Daarom is de kans groot dat organisaties niet optimaal gebruikmaken van alle mogelijkheden en regelingen en daar ook geen weet van hebben. Met innovatieve oplossingen, zoals ons platform, helpt VCSW organisaties meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden en correcte toepassing van de sociale wet- en regelgeving en hoe die is geborgd binnen het eigen werknemersbestand.”

Familiebedrijven

Verduin vervolgt: “Wat voor mij een belangrijke rol speelde bij de partnerkeuze is dat De Goudse net als VCSW een familiebedrijf is. Dat geeft een bepaalde dynamiek en no-nonsens mentaliteit die mij zeer aanspreekt.”

Over De Goudse

De Goudse Verzekeringen is een allround verzekeraar met een jaarlijkse omzet van € 685 miljoen en 820 werknemers. Sinds het bedrijf in 1924 is opgericht is het altijd een familiebedrijf gebleven. Geert Bouwmeester, kleinzoon van de oprichter, is nu bestuursvoorzitter. De Goudse Verzekeringen heeft een sterke focus op ondernemers. Al vele jaren specialiseert het bedrijf zich in verzekeringsoplossingen voor bedrijven en in levens-, expat- en reisverzekeringen. De Goudse Verzekeringen gelooft in de kracht van onafhankelijk advies en werkt met een landelijk netwerk van onafhankelijke adviseurs, die als geen ander in staat zijn het beste advies te leveren aan hun relaties. Meer informatie over De Goudse Verzekeringen is te vinden op de website van het bedrijf: www.goudse.nl.

Over VCSW

De wet- en regelgeving binnen de sociale zekerheid staat nooit stil. VCSW zet zich daarom elke dag in om haar klanten meer inzicht te geven in de voordelen en de mogelijkheden hierin. Bij fusies en overnames, arbeidsongeschiktheid, loonkostenvoordelen en stimuleringsregelingen zien organisaties vaak fiscale voordelen en mogelijkheden over het hoofd. VCSW biedt met haar diensten en het platform VCSW Digitaal op een continue basis inzichten in wat er binnen organisaties speelt op het gebied van de sociale wet- en regelgeving. VCSW ondersteunt, analyseert, controleert en geeft inzicht in heden, verleden en toekomst.

Websites van de partners

www.vcsw.nl
www.goudse.nl

Niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Contact VCSW

Leigh van der Poorten, Marketing & Communicatie Specialist
vanderpoorten@vcsw.nl

Contact De Goudse Verzekeringen

Carien Vleeskruijer, Teammanager Corporate Marketing & Communications De Goudse
+31-621544631
cvleeskruijer@goudse.com

Wij vertellen je meer in onze Blogs

De wet- en regelgeving binnen de sociale zekerheid staat nooit stil.

SROI
Commentaar Miljoenennota 2024
september 20, 2023

Miljoenennota 2024

de goudse verzekering
Leigh Doorman - van der Poorten
augustus 7, 2023

De Goudse Verzekeringen en VCSW zetten een digitale stap voorwaarts

Persbericht
banenafspraak
Daniëlle de Leeuw
mei 2, 2023

Doelgroep Banenafspraak en Scholingsbelemmerden

Loonkostenvoordeel (LKV)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!